Суд обере долю поліцейських, які систематично, перевищуючи службові повноваження, вчиняли розбій та забирали у потерпілих гроші.

Про це сьогодні, 2 березня, повідомив на прес-конференції заступник прокурора Львівської області Олександр Русецький, інформує IA ZIK.

«Ще у липні 2016 року у м. Львів поблизу закладу громадського харчування група з п’яти працівників кримінальної поліції ГУ Нацполіції Львівщини за попередньою змовою, погрожуючи вогнепальною зброєю потерпілому, отримала від нього $10 тис. Крім цього, ці особи у листопаді 2016 року на території автозаправної станції у с. Гамаліївка, погрожуючи зброєю, застосували насилля та кайданки до потерпілого, після чого заволоділи його коштами у сумі $4100 тис. та 800 г бурштину», – зазначив він.

За вчинення цих злочинів, передбачених ч. 2, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 365 та ч.2, ч.4 ст. 187 ККУ, прокуратура оголосила підозру п’ятьом працівникам поліції.

За словами заступника прокурора області, одного підозрюваного оголошено в розшук, оскільки він втік. Щодо інших трьох підозрюваних суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартістю з можливістю внесення застави у 80 розмірів прожиткового мінімуму (128 тис. грн). Однак вони цю суму внесли. Організатор злочинів утримується в СІЗО без можливості внесення застави.

«Слідчі прокуратури вчора їм повідомили про підозру. Найближчим часом провадження скерують до суду», – додав Олександр Русецький.