7днів.Інфо

Україна як і раніше сприймається найбільш корумпованою країною в Європі; антикорупційні реформи, які пройшли в країні, не принесли бажаного результату. Про це йдеться в повідомленні Європейського суду аудиторів (ЕСА).

"Підтримка Євросоюзу в Україні мала обмежений вплив і, незважаючи на імпульс реформ з тих пір, досягнуті поки що результати залишаються крихкими", - наголошується в повідомленні, складеному на основі висновків звіту аудиторів.

"Дохідна частина державного бюджету схильна до негативного впливу значної тіньової економіки", - вважають укладачі звіту.

Аудитори також прийшли до висновку, що олігархічні клани продовжують впливати на економіку, політику і ЗМІ України.

Експерти ЕСА оцінювали дії Києва в сферах управління державними фінансами та боротьби з корупцією в 2007-2015 роках. Крім того, було проаналізовано газовий сектор.

У релізі зазначається, що фахівці намагалися з'ясувати, наскільки ефективною була допомога Єврокомісії та Європейської зовнішньополітичної служби для підтримки реформ в Україні. Після аналізу ЕСА дав ряд рекомендацій, зокрема аудитори закликали посилити підтримку української газової галузі.