burkaУ суботу, 4 березня, біля пам’ятника королю Данилу у Львові відбудеться благодійний ярмарок-аукціон на підтримку онкохворої 5-річної Ірини Бурки. Ярмарок проходитиме з 11.00 до 18.00.

У дівчинки нейробластома 3 стадії.

Іринці стало погано 25 вересня минулого року – були сильні болі в животі. З підозрою на апендицит дівчинку відвезли до Львівської міської дитячої клінічної лікарні. Там підозри на гострий апендицит не підтвердилися. Під час УЗД була виявлена пухлина (за структурою схожа на нейробластому), відтак дитину скерували до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, де й було підтверджено діагноз. Батьки прийняли рішення про подальшу діагностику та лікування за кордоном, в клініці Рамбам (Хайфа, Ізраїль).

Дівчинка закінчила 8 курсів хіміотерапії та була проведена операція з видалення онкопухлини та наднирника. Повний курс лікування, який включає трансплантацію кісткового мозку та радіоопромінення, за попередніми підрахунками, становитиме 319 000 доларів. Спільними зусиллями вже зібрано 60% від вказаної суми.