Інформатор

Про це Інформатору  повідомило власне джерело.

Політики провели зустріч у ресторані «Рыба в огне» на вулиці Сагайдачного, 23 у Києві.

Юрій Луценко та Андрій Садовий обговорювали слідчі дії, які співробітники Генеральної прокуратури проводили у мерії Львова 15 листопада.

Тоді прес-служба Генеральної прокуратури повідомила, що службовців Львівської міської ради підозрюють у заволодінні за попередньою змовою чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Фактично, через відкрите кримінальне провадження, у якому триває досудове розслідування, парламентська фракція «Самопомочі» та сам Андрій Садовий тепер стали об’єктами політичної маніпуляції з боку “Блоку Порошенка” за посередництва Генеральної прокуратури та власне Юрія Луценка.

Андрію Садовому передали розпорядження розпочати кампанію переслідування народного депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського. Народні обранці від «Самопомочі» розпочали агресивно вимагати зняття депутатської недоторканості із Вадима Новинського під час засідань регламентного комітету парламенту та слухань Верховної Ради. При цьому, у «Самопомочі» наголошують на позбавленні депутата недоторканості максимально швидко, але в обхід прописаного регламенту.

Таким чином, навіть якщо у сесійній залі вдасться здобути кворум для ухвалення відповідного рішення, Вадим Новинський зможе оскаржити таке рішення у суді. Політик матиме всі підстави виграти у цьому провадженні, що знівелює усі подальші – навіть цілком правові – спроби зняти із Вадима Новинського депутатський імунітет.

Нагадаємо, учора, 6 грудня, Юрій Луценко під час засідання регламентного комітету Верховної Ради назвав “с*кою неправославною” адвоката народного депутата Вадима Новинського Олега Татарова.

Юрій Луценко виступав проти того, щоб Татаров захищав інтереси Новинського, оскільки він займав посаду заступника начальника Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ під час подій Євромайдану.

“Я особисто вважаю неприпустимим, щоб захистом тут, на комітеті, виступав чоловік, який очолював слідче управління МВС і власне займався переслідуванням пана Драбинка. Саме він виступав у ролі захисника народного депутата Новинського.

Це ще раз доводить повний зв’язок нардепа Новинського і з діями тодішньої міліції, які виконували злочинні замовлення Януковича на узурпацію влади в церковному житті шляхом позбавлення волі одного з наближених до покійного митрополита Володимира архієпископів”, – заявив Луценко.

Слова Юрія Луценка стосуються інциденту між президентом Петром Порошенком та Вадимом Новинським у лютому 2014 року, коли гарант накинувся на політика зі словами “С*ка ти православна”, звинувачуючи його у смертях протестувальників на Майдані Незалежності.