stepova"Сьогодні відбудеться перше засідання Державної комісії з питань розслідування вибуху на шахті "Степова" (через 4 доби(!!!) після аварії!). Рахунок ДП "Львіввугілля" до цих пір не розблокований. Зарплати не виплачені". Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Крім того, за його словами, підтоплення місця аварії продовжується. Раніше Михайло Волинець повідомляв про те, шо на шахті продовжує погіршуватися ситуація з концентрацією газу метану та просідають секції кріплень в шахті.

Нагадаємо, що сьогодні, 6 березня,  відбудеться засідання урядової комісії з розслідування причин виникнення надзвичайної ситуації, що сталась 2 березня 2017 року у с.Глухів Сокальського району Львівської області на відокремленому підрозділі «Шахта «Степова» ДП «Львіввугілля». Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Мета - з'ясувати причини аварії, яка привела до загибелі та поранення людей, зсередини отримати інформацію, що саме не спрацювало: інструкції з безпеки, чи їх не виконання, забезпечення системами безпеки, чи її несправність. Гірничорудна справа важка, але повинна бути безпечною при виконанні інструкцій, дотримання технології, вчасно проведених з обладнанням регламентних робіт», - написав він.

Нагадаємо, що рішення про утворення Урядової комісії було ухвалено на засіданні Уряду 3 березня 2017 року. Її очолив Геннадій Зубко.