stepovaНезалежна профспілка гірників України оприлюднила заяву щодо аварії на шахті "Степова", у якій висловила занепокоєння тим фактом, що рахунки ЛП "Львіввугілля" досі заблоковані, а шахтарі не отримали ще повністю зарплати за січень. Крім того, у середовищі гірників склалась напружена ситуація, яка потребує негайних реакції та вирішення. Відповідний документ опублікував голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Аварія на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля» та загибель восьми гірників – жахлива трагедія для усієї України. Водночас вона свідчить, до чого може призвести недофінансування вугільних підприємств, і як наслідок – порушення вимог техніки безпеки праці", - зазначає Михайло Волинець.

У заяві йдеться про те, що шахтарі ще не повністю отримали зарплату за січень. Відповідно після трагедії ситуація у колективах склалась напружена, відтак НПГУ вимагає розблокувати рахунки ЛП "Львіввугілля" та погасити заборгованість перед шахтарями, а також надати фінансову допомогу для відновлення роботи шахти, на якій стався вибух.

zajavaКрім того у НПГУ вимагають від уряду негайно вжити всіх заходів щодо об'єктивного розслідування трагедії, що сталася 2 березня на шахті "Степова", адже пройшло уже 4 дні, потрібно ухвалювати рішення для ліквідації наслідків трагедії, йдеться у заяві.

Вкотре у профспілці гірників закликали владу належним чином профінансувати техніку безпеки на вугільних підприємствах України.