smittia lviv vysokyj zamok 1У Львові знову складається критична ситуація із вивозом сміття. Транспортувати відходи за межі Львівської області не можливо, оскільки блокуються 50 машин зі сміттям. Про це під час засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Більше тисячі тонн відходів не вивезено зі Львова. 257 майданчиків переповнені. Всі машини, які сьогодні транспортують відходи за межі Львова заблоковані, це приблизно 50 машин. Ми можемо розраховувати тільки на полігони в межах області. Львів може опинитися у великій екологічній біді. Не знаю кому в голову прийшла така думка блокувати всі машини, але це може робити людина, яка має повноту державної влади», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак мер звернувся до комісії з проханням врегулювати ситуацію.

«Коли ми минулий раз збирались і виникала така ситуація, ми розблокували той об’єм, який можна було розблокувати по області, але це було орієнтовно 30%, а 70% ми транспортували силами перевізників на полігони в Україні. На сьогоднішній день транспортувати відходи за межі Львівської області є не можливо, бо машини не вертаються. Тому велике прохання, щоб було відповідне доручення відновити якісну координацію, щоб можна було відходи міста Львова транспортувати на полігони Львівської області. Кожного дня ми продукуємо 500-600 тонн.

Прохання також звернутись до Уряду, щоб пішла команда і львівські машини не затримували. Це прикро, коли ми кожного дня отримуємо інформацію, що наші машини затримали. Мене цікавить безпека громадян, бо на вулиці температура в день 14 градусів, і перевантаження більше 1 доби – критичне для питань санітарного стану міста. Дійсно, полігони області приймуть 50% сміття, а 50%  треба вивозити за межі області», - зазначив Андрій Садовий.