У неділю, 5 березня, вперше львів’яни зіграли рольову гру на кліматичну тематику "KeepCool". Захід організувала ГО "За ЕКОрозвиток" спiльно з Першою Львiвською Медiатекою.

У заході взяли участь близько 20 осіб різного віку. Наймолодшому учаснику було 7 років.

Учасники заходу вiдчули себе у роляхкерiвникiв держав, регонів, представниківпреси та громадськості, зробитисвiйвнесок у розвитокекологiчноїситуацiї у свiтi.

«Коли я йшов, я навіть не уявляв, що це буде за гра, яким буде її внутрішній механізм, дія. Але побачив наскільки це складно вирішувати екологічні питання. Це все вирішується консенсусом, причому хтось повинен більше поступитися своїм інтересам, хтось менше, і все дуже психологічно на рівні тих людей, які приймають рішення. Тобто одна людина, яка вирішує фактично долю світу, долю екології. А була би інша людина, більшої екологічної свідомості, вона би додала щось і всі би отримали плюс», - ділиться враженнями учасник гри Дмитро Скіра.

Гравцi дізнались чимало нового про екологію, а такожспробувалиоб’єднуватись мiж собою для покращеннядоліпланети.

«Було дуже цікаво. Коли ми почали вже другий раз грати, всі вже ввійшли в кураж, і вже почались справжні перемовини, тому що суть гри якраз говорити, домовлятися. І зважати на те, що клімат – це така річ, яка постійно змінюється. Фактично кожен із учасників виніс для себе те, що кліматичні зміни стосуються кожного, але ми всі можемо на це повпливати», - розповідає керівник ГО «За ЕКОрозвиток»- Діана Попфалуші.

Опіслягри "KeepCool" учасникиобговорилиекологічніпроблеми у світі, зокремав Україні та Львові.

Додамо, що "Keepcool" - це популярна настільна гра, розроблена вченими Постдамського Інституту з досліджень кліматичних змін.Її мета сприяти підвищенню розуміння громадянами взаємозв'язків міжнародних відносин та стану клімату у всьому світі.