praporНад Львівською обласною радою замість прапора Євросоюзу підняли червоно-чорний прапор. Про це повідомляє кореспондент Форпосту.

Нагадаємо, сьогодні під стінами Львівської обласної ради, де відбувається пленарне засідання сесії, пройшов мітинг партії «Свобода» на підтримку дій свого члена, який підняв червоно-чорний прапор в Гуті Пєняцькій. При цьому учасники мітингу назвали Львівську обласну раду «антибандерівською».

Водночас, у прес-службі "Свободи" зазначають, що під стінами обласної ради відбувся мітинг за національну та соціальну справедливість. Участь у мітингу взяли представники «Свободи» та «Сокілу», а також представники фтизіатричної служби Самбірського району. Активісти тримали в руках плакати: «Ні-продажу лікарень ГТІ», «Пенсія -1247 готівка Дубневичів =700млн», «Геть антибандерівську облраду», «Геть владу зрадників та мародерів», «Герої минулого = Герої майбутнього».

Голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Сокіл» Юрій Черкашин зазначив: «На четвертому році війни знову система посягає на наші святі ідеали, посягає на наш стяг. Червоно-чорний прапор - це те саме, що і національний стяг нашої держави, це є прапор нашої боротьби, стяг нашої революції. Вони назвали нашого побратима провокатором. Так, ми є провокаторами, бо ми провокуємо українське суспільство боротися за своє майбутнє, ми провокуємо українців не бути рабами, не підкорятися цій владі, яка влаштовує соціальний геноцид українській нації, користуючись тим, що у нас зв’язані руки війною з московськими окупантами».

Нагадаємо, як повідомляв Форпост, на урочистостях з нагоди відкриття відновленого меморіалу у Гуті-Пеняцькій стався невеличкий конфлікт. Спричинив його львівський історик, «свободівець» Михайло Галущак, який прийшов на подію з червоно-чорним прапором і плакатом, в якому наголошувалося, що за останні 3 роки у Польщі сплюндровано 14 українських військових поховань

«Своїм одиночним протестом я хотів привернути увагу до поганого стану справ з українськими пам’ятниками у Польщі» - заявив Галущак.

Попередньо було домовлено, що під час акції використовуватимуться лише державні прапори України та Польщі.