shahta stepova 4 Львівська облрада внесла зміни до бюджету та виділила 1,780 млн грн на надання допомоги постраждалим гірникам унаслідок вибуху на шахті «Степова» та сім’ям загиблих. Відповідне рішення прийняла Львівської облрада 7 березня, передає кореспондент IA ZIK.

Сім’ям загиблих на шахті «Степовій» гірників скерують по 100 тис. грн допомоги з обласного бюджету. Також фінансову підтримку нададуть на лікування постраждалих.

Зокрема, в обласному бюджеті передбачили по 60 тис. грн на лікування тяжко постраждалих гірників, по 40 тис. грн – постраждалим із середнім ступенем важкості травм та по 20 тис. грн – родинам гірників з легкими травмами.

Нагадаємо, 2 березня у с. Глухів Сокальського району Львівської області на шахті № 10 «Степова» ВАТ «Львіввугілля» на горизонті 550 м., в 119 конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

Як повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, сім’ям загиблим виплатять загалом по 600-700 тис. грн з держбюджету та з соціальних фондів.

rogramaВодночас "Справжня варта. Львів" опублікувала результати голосування, за якими видно, що "Свобода" далеко не в повному складі проголосувала за відповідне рішення.