koty2Після того як зоозахисне середовище Львова таки домоглося прийняття "котячої ухвали", комунальники на Левандівці замурували підвали і за словами активістів, на днях із підвалів винесли "скелети замордованих котів". І поки у мерії запевняють, що турбуються за котів, про "гуманне поводження з безпритульними тваринами" говорити не доводиться. Про це повідомляє журналістка Ірина Юзик.

"Улітку 2014 року зоозахисне середовище Львова таки домоглося прийняття "котячої ухвали" - коти це фауна міста, їх не треба виловлювати, їм можна жити в підвалах, вікна у підвалах не можна забивати (так коротко). Зоозахисник Юрій Микитюк та особисто я зробили для цього дуже багато - бігали по профільних комісіях-переконували депутатів, успішно провели громадські слухання, готували публікації у ЗМІ. І ось опікунка з Левандівки місяць тому майже плаче: працівники її ЖЕКу позабивали всі вікна у підвалах, це при тому, що у тому районі за котів є кому турбуватися - вона годує і лікує тварин у себе на вулиці. Я готую звернення до профільного управління ЛМР, нагадую про ухвалу, вимагаю розблокувати вікна і донести цю інформацію і до інших жеків. Мої київські колеги зачудовані: у вас є внутрішні закони для тварин? Ах європейське місто! Ага, на папері і про людське око. Вчора, 6 березня, я отримую відповідь і читаю пост опікунки:

kotyСьогодні працівники ЛКП "Левандівка" мали багато роботи. Таскали з підвалів скелети замордованих у підвалах котів. Таскали тишком нишком, в мішках. Бо мешканці стали скаржитися, що їм вже смердить. Я вже не хочу боротися. Я хочу побажати тим працівникам, і їх начальнику Бунику Тарасу Дмитровичу, і мешканцям будинків які допомагали їм замуровувати, заколочувати підвали місяць назад, щоб вони падли подихали так же як помирали ті коти: голодною смертю, без води, в темному смердячому підвалі. Я їм щиро цього бажаю", - написала журналістка на своїй сторінці у Фейсбук.