hydoznucjaУчні Бердянської дитячої художньої школи пройшли майстер-клас у відомої львівської художниці, скульптора-кераміста і письменниці Катерини Немири. Разом зі своїм чоловіком художником Володимиром вона приїхала у Бердянськ в рамках Всеукраїнського проекту «Єднання. Схід-Захід» на запрошення Бердянського художнього музею ім. І.І. Бродського, повідомляє бердянське видання PRO.BERDYANSK.BIZ.

2017 03 05 040976 09Хол бердянської художньої школи, де проходив майстер-клас, був вщерть заповнений учнями старших класів. За уроком своєї колеги з інтересом спостерігали і викладачі. Як зізналися діти, їм дуже сподобалися творчі вправи на розвиток образного мислення, які дала їм львівський майстер.

До слова, бердянська ДХШ користується неймовірною популярністю у юних бердянців. Образотворчому мистецтву тут навчаються понад 250 учнів з 1 по 6 класи.

Також в рамках проекту «Єднання. Схід-Захід» у Центральній міській бібліотеці пройшла презентація книги Катерини Немири. А в стінах Бердянського художнього музею відкрилася виставка львівських майстрів "Чуття образу". 

Катерина Немира народилася в 1952 в с. Сокільники Львівської Області. Закінчила інститут прикладного та декоративного мистецтва. Працювала на Львівській кераміко-скульптурній фабриці в художній майстерні і паралельно в тодішньому Палаці піонерів вела студію образотворчого мистецтва. Потім були виставки в Голландії, Італії, Франції, Росії. З чоловіком Володимиром шістнадцять років жили в США, вели галерею і студію, організували і утримували школу українознавства, влаштували гастролі в США ансамблю П.Вірського, львівських театрів ім. М. Заньковецької і Л. Курбаса. Катерина Немира викладала в Кентському університеті (штат Огайо), 13 років вела україномовну радіопрограму, читала лекції. По поверненню в 2008 році в Україну, організувала художню студію для дітей смт. Новий Яричів Львівської області (де тепер живе). Свій викладацький досвід вона вирішила зафіксувати в формі посібника з викладання образотворчого мистецтва для дітей.