zdaly krov dlya poranenyh bi 2Особовий склад військових частин Західного ОТО здав кров для поранених бійців Збройних сил України, які отримали поранення під час виконання службових обов’язків в зоні проведення АТО. Про це повідомили у прес-службі Нацгвардії України.

Останнім часом у зв’язку із подіями в державі збільшилася кількість донорів крові. Це дуже важливо, адже такі акції дозволяють створити запаси донорської крові, на основі яких можна відправити не тільки окремі компоненти крові але і препарати, виготовлені на її основі усім, хто цього потребуватиме.

У Львові допомогти своїм товаришам по зброї зголосились військовослужбовці строкової служби, які бажають продовжити службу на контрактній основі 2 Галицької бригади, офіцери, військовослужбовці військової служби за контрактом та військовослужбовці строкової служби військової частини 4114.

«У нашій частині є постійні донори, які із власної ініціативи систематично здають кров, - розповідає лікар медичної служби військової частини 4114 капітан Ірина Гук. – Тому сьогоднішня акція не перша. Наші військовослужбовці завжди готові прийти на допомогу, особливо коли це стосується життя наших захисників».

Військовослужбовці Національної гвардії України також виконують службово-бойові та бойові завдання на сході України. Тож до потреб поранених колег-військовослужбовців ставляться із особливою увагою.

 «Домовленість про співпрацю та взаємодію була досягнута між командуванням Західного територіального управління НГУ та керівництвом Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, - зазначила начальник медичної служби військової частини 3002 підполковник медичної служби Галина Трофименко.

У Луцьку військовослужбовці військової частини 1141 здали кров для поранених військовослужбовців ЗСУ у Луцькому військовому госпіталі.

Понад двадцять військовослужбовців військової частини 3053 здали кров до Хмельницької обласної станції переливання крові.