aukcion30 березня у Львові, в Ресторан Ратуша (пл. Ринок, 1), о 19:00 відбудеться благодійна виставка-аукціон «Дзеркало душі». Того вечора з молотка піде близько трьох десятків унікальних портретів літніх людей із немовлятами на руках. Усі бабусі і дідусі, які взяли участь у фотопроекті, - самотні. Вони живуть у Львівському геріатричному пансіонаті (вул. Медової Печери, 71). У кожного із них - свій шлях, своя доля, своє майбутнє. Гасло фотопроекту «Дзеркало душі» - «Шануй старість - бо це твоє майбутнє».

Усіх небайдужих людей закликають допомогти стареньким відчути підтримку покоління, яке вони виростили. На аукціоні будуть акумульовані кошти на закупівлю нового обладнання для прально-дезінфекційної зони геріатричного пансіонату, повідомляють організатори соціальної акції.

«Відвідавши Львівський геріатричний пансіонат, ми зрозуміли, що літні люди - вразливі, як діти, - розповідає фотограф Вікторія Істоміна. - Вони часто плачуть і скаржаться. Життя зробило їх беззахисними… Найнеобхіднішим для цих бабусь та дідусів є щирі емоції та звичайна людська увага. Це й наштовхнуло на ідею створити проект «Дзеркало душі». Від народження до старості – лише одна знимка… Дитинка, навіть не рідна, на руках у літньої людини – як промінчик сонечка. І коли ці обоє опиняються перед об’єктивом камери, то чітко видно, які вони беззахисні: одні – перед майбутнім, інші – перед минулим... Тож і одні, і інші потребують того ж – нашої турботи».

Літнім людям, які взяли участь в унікальному фотопроекті Вікторії Істоміної, - від 72 до 93 років. А майже всім немовлятам – до рочку. Одній дитинці, яка стала моделлю, - усього-на-всього півтори місяці. 

Ціль проекту «Дзеркало душі» - нагадати людям про моральні цінності, які суспільство починає нівелювати: людяність, милосердя, співчуття, взаєморозуміння... Старість чекає кожного із нас. Тому важливо пам’ятати про те покоління, яке нас виховало та дало життя. Батьки, рідні чи просто пересічні жителі твого міста – усі заслуговують на повагу та ввічливість.

Автор фотопроекту «Дзеркало душі» - львівський фотограф, портретист Вікторія Істоміна - Виктория Истомина / IVA. У фотомистецтві - понад 10 років. Основний напрямок зйомок фотографа - психологічний портрет. Учасник багатьох конкурсів, виставок та майстер-класів. Працює з модельними агенціями, журналами, дизайнерами, виробниками різної продукції, спортсменами, співаками, бізнесменами, політиками. Фотокореспондент і людина, яка постійно у пошуках нових облич та історій. Принаймі раз у рік Вікторія організовує благодійну виставку. Зокрема, у 2014-му у місті Любліні (Польща) відбулася експозиція «Дорога до свободи», що об’єднала світлини з Революції Гідності.