Вчора, 10 березня, у Львові на Вулецьких пагорбах вандали "розмалювали" пам'ятник польським професорам, яких розстріляли тут у 1941 році. Про це повідомив координатор групи "Варта 1" Ігор Зінкевич.

vandaluuВандали закидали червоною фарбою і написали "смерть ляхам" на задній частині експозиції.

vandalyyАдміністрація відреагувала швидко - одразу видалила всі написи з монумента.vann

Як повідомляв Форпост, нещодавно польське консульство у Львові також закидали фарбою і написали на паркані "Наша земля". А 8 січня у Гуті Пеняцькій на Львівщині було підірвано пам'ятник закатованим нацистами у 1944 році полякам - цивільним мешканцям цього поселення. Зусиллями громадськості меморіал відновили. Місцева влада назвала ці дії "провокаціями, вигідній третій стороні, що хоче розсварити український та польський народи".

Нагадаємо, пам'ятник розстріляним нацистами професорам львівських університетів відкрили у Львові в 2011 році. Пам'ятник встановлено на Вулецьких пагорбах, де вночі 4 липня 1941 року нацисти розстріляли 36 львівських учених, серед яких були науковці світового рівня - філолог Тадеуш Бой-Желеньський, медик Антоній Цєшинській, ректор "Львівської політехніки" Каспар Вайгель та інші.

Монумент являє собою арку з каменю та десяти постаментів з римськими цифрами, що символізують десять Заповідей Божих. Головним елементом є камінь з цифрою V, тобто заповіддю "Не вбий!".