ZIK

korolenkaГосподарський суд Львівщини постановив виселити Російський культурний центр з приміщення на вул. Короленка, 1а у центрі Львова.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк.

«Господарський суд Львівської області постановив виселити орендарів із приміщення на вул. Короленка, 1а.

Російське культурне товариство і його братні організації, такі як редакція українофобського Руского вєсніка, можуть потроху пакувати речі», – написав В.Гірняк.

Заступник голови облради зазначив, що зараз обласна рада готує конкурс на нового орендаря цього приміщення.

Раніше управління майном спільної власності Львівської облради на виконання рішення обласної ради скерувало листи організаціям так званого Російського культурного центру з вимогою добровільно звільнити приміщення на вул. Короленка, 1а у Львові у термін до 14 листопада 2016 року. Оскільки вимога не була виконана, обласна рада звернулася до суду.

Як повідомлялося, на сесії 25 жовтня цього року Львівська облрада вирішила повернути собі будівлю за адресою вул. Короленка, 1а у Львові, де розміщувався так званий Російський культурний центр. Приміщення передадуть в оренду організаціям учасників АТО та волонтерів.

Раніше в облраді було створено тимчасову контрольну комісію для вивчення питання правомірності користування комунальним приміщенням за адресою: вул. Короленка, 1а у Львові, де розміщуються декілька російських організацій.

Депутати оглянули приміщення у Львові, яке 26 років безплатно використовують російські ГО. Побачене справило гнітюче враження.