1 78995ens005805hot 1Слідчі Державного бюро розслідувань встановлюють обставини харчового отруєння службовців однієї з військових частин Національної гвардії України у Львові.

Про це повідомили у прес-службі ДБР, передає ТСН.

"Слідчі отримали інформацію про отруєння 57 осіб із числа службовців військової частини №4114, розташованої в місті Львові. Після цього прибули до солдатської їдальні та провели огляд приміщення і продовольчих складів військової частини. Під час розслідування були відібрані зразки продуктів харчування з кухні та проби біологічного походження від персоналу їдальні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, висновки про те, що стало причиною харчових отруєнь, можна буде зробити лише за результатами лабораторних досліджень отриманого матеріалу, який нині досліджують у лабораторії Держпродспоживслужби у Львівській області.

Наразі стан здоров’я 57 військовослужбовців задовільний, усі вони перебувають під наглядом медиків.

За фактом отруєння військових були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (Недбале ставлення військової службової особи до військової служби в умовах особливого періоду, крім воєнного стану). У випадку доведення вини причетним до отруєння загрожує від  5 до 7 років позбавлення волі.