1 678568ee 7896nshot 1Усіх бажаючих запрошують долучитись до екологічної та соціальної акції - Freemarket: вільний обмін речима.

Ви можете принести з собою непотрібні речі та обміняти на потрібні вам. Захід відбудеться 11 травня о 15 годині у Першій Львівській Медіатеці.

"Це максимально етичний і екологічний спосіб отримати щось потрібне, адже ви не оплачуєте черговий цикл "покупка-сміття" - це нагода продовжити використання якогось предмету одягу, техніки, побутового вжитку, і тим самим зробити маленький внесок у вирішення проблеми надмірного споживання і надмірного викидання :3
Не пропустіть нагоду, і обов'язково приходьте 11 в Медіатеку! Беріть з собою щось, чим ви хочете поділитись (одяг, книги, іграшки, техніка), і шукайте щось потрібне вам серед того, що принесуть на фрімаркет інші!

Окрім екологічної, у фрімаркетів є ще одна позитивна сторона - соціальна:
- вже сама по собі практика "пожертвування" якихось речей чи послуг, щоб хтось міг отримати їх безкоштовно - це дуже важливо, особливо якщо врахувати, скільки людей знаходяться за межею бідності, і не мають можливості дозволити собі елементарні, необхідні покупки, або просто змушені на всьому економити. Фрімаркет - це можливість для людей, які переживають фінансові труднощі, обзавестись чимось потрібним зовсім задарма.
- речі, які залишаються після фрімаркетів, зазвичай відправляють різноманітним соціальним проектам - реабілітаційним центрам, дитячим притулкам, будинкам для літніх людей - тобто на потреби тих соціальних груп, які найбільше потребують допомоги. (після фрімаркету в Медіатеці решту речей буде доставлено в "Емаус" - організацію, яка займається реабілітацією бездомних людей, надає їм житло, роботу, побут, і створює всі умови для відновлення", - пишуть організатори у офіційній зустрічі.