blokadaПравоохоронці відпустили усіх учасників блокади Донбасу, які були затримані напередодні.

Як написав у себе у Facebook начальник поліції Донецької області, жоден з них не має тілесних ушкоджень.

За його словами, 8 осіб, які з їх слів брали участь в АТО, 4 - власника зброї та 6 - раніше засуджених осіб, пише Новое время.

"Один із затриманих - житель Житомирської області, раніше засуджений за вбивство. Провів у місцях позбавлення волі 9 років, вийшов на волю у 2013 році. Каже, що його та ще кількох людей звозили в Донецьку область централізовано", - зазначив Аброськін.

Нагадаємо, 13 березня Служба безпеки України затримала 43 учасників блокади, у тому числі на залізничній станції Кривий Торець в Донецькій області. В СБУ стверджують, що причиною затримання стала відмова здати зброю поліцейським. Оскільки мова йде про зону АТО, носіння зброї навіть за дозволом тут обмежене.

25 січня 2017 року почалася блокада основних транспортних артерій з окупованими регіонами Донбасу за ініціативою ветеранів АТО, також у русі беруть участь політсили і окремі народні депутати.

Українська влада не підтримала блокаду окупованого Донбасу. Аргументом проти цього стало те, що українським ТЕЦ потрібно вугілля антрацитної групи, яке видобувається в окупованих регіонах Донецької і Луганської областей. З 17 лютого в Україні діє режим надзвичайного стану в енергетиці.