1 56e7n568s56h9o4t9 1Екскурсовод компанії, яка зареєстрована на пл.Ринок, 1, під час екскурсій знущається над євреями у Львові.

Про це написав на своїй Facebook сторінці львівський історик та екскурсовод Ігор Лильо, передає Гал-Інфо.

"Французи котрі були у Львові зазняли це відео. Так званий "екскурсовод" знущається над євреями у Львові. Насміхається російською мовою перед регочучими туристами. І ця "екскурсія" триває вже багато місяців. Огидно і соромно.

Приклад того, як одна, недолуга людина може знищити багаторічні зусилля сотень моїх колег, що з року в рік працюють над іміджем України. Почитайте коментарі під постом власника. Не кажучи вже про те, що такі вчинки очевидно підпадають і під статтю кримінального кодексу.

Що цікаво, компанія котра проводить цю "екскурсію" в інтернеті зареєстрована за адресою пл. Ринок,1. Може час вже навести з цим порядок?", - зокрема зазначив Ігор Лильо.

"Шановний Костянтине. У п'ятницю привозила до Львова групу французьких євреїв, ходили по пам'ятних місцях голокосту і, на мій превеликий жаль, натрапили на Вашу екскурсію на Срароєврейській вулиці. Сказати, що люди у шоці від вашого костюма , акценту, текста - це нічого не сказати. Може неєврейську публіку це і смішить, але це гумор дуже низького ґатунку і неповага до єврейського народу. Саме так вони це сприйняли. Для нормальної вихованої людини, тим більше для історика, який повинен би знати трагедію єврейського народу у Львові, ця поведінка просто неприйнятна. Вашою екскурсією Ви залишили дуже негативне враження про Львів і Україну. Шкода, що доросла людина не розуміє таких елементарних речей. Мені особисто було дуже соромно за Вас", - зазначила на сторінці екскурсовода пані Ольга.

Зазначимо, за адресою пл.Ринок 1, в інтернеті зареєстрована компанія "Необычные (театрализованные) экскурсии во Львове". Також варто додати, що сайт цієї туристичної агенції по замовчуванню російськомовний. Свою Facebook сторінку компанія також веде переважно російською мовою. Як можна побачити з їх дописів в соцмережах та реклами, основним спрямування "екскурсій" є ностальгія за радянським минулим, а також висміювання цінностей та культурного надбання Львова.

За інформацією Гал-інфо, екскурсовода звати Костянтин Бережко до 2014 року працював екскурсоводом в Криму (Феодосиякурорт). В 2013 році в своєму резюме вказував, що закінчив історичний факультет Житомирського державного університету імені Івана Франка. На своїй сторінці у Faebook Костянтин вже зазначає, що вчився в Львівському національному університеті Франка.