До викрадення львівського волонтера Петра Кондрака можуть бути причетні екс-начальник карного розшуку Львівської області Микола Гладюк та колишній заступник начальника ГУ НП у Львівській області Руслан Домніцак.

Про це у середу, 15 березня, під час прес-конференції заявив представник Всеукраїнського громадського об’єднання «Народна рада» та друг Петра Кондрака Леонід Прокопчук, пише Zaxid.net.

За його словами, ці прізвища фігурували в одній з версій чернівецьких слідчих, які раніше розcлідували справу про викрадення Петра Кондрака у жовтні минулого року зі стоянки перед готелем «Буковина» у Чернівцях.

«Ми наполягли, щоби «зняли» всі телефонні розмови в тому квадраті, де відбувся напад. Тому вдалося дізнатися, що в той час і в тому місці перебували працівники правоохоронних органів, на жаль, Львівського управління поліції. Це – заступник начальника ГУ нацполіції у Львівській області Руслан Домніцак та колишній начальник карного розшуку Львівської області Микола Гладюк», – зазначив Леонід Прокопчук.

За словами Леоніда Прокопчука, у слідства були й інші версії. Проте ця – основна. У зв’язку з цим чернівецькі слідчі скерували матеріали справи до Департаменту внутрішньої безпеки нацполіції, який у грудні розпочав службове розслідування на предмет «можливої причетності окремих працівиків ГУ НП у Львівській області» до викрадення Петра Кондрака.

Проте, як повідомив Zaxid.netначальник Департаменту внутрішньої безпеки нацполіції України Роман Рибіцький, це розслідування вже завершене і нікому з працівників поліції не оголошено про підозру.

«Ми справді проводили внутрішнє розслідування, бо для цього були свої причини, – повідомив Роман Рибіцький. – Проте у нас не було підстав оголошувати підозру ні пану Гладюку, який на той момент перебував за межами України і був звільнений з лав поліції, ні пану Домніцаку. Зараз внутрішнє розслідування вже завершене і всі матеріали передані до прокуратури».

Zaxid.net не вдалось зв’язатись ні з Русланом Домніцаком, який, за словами Рибіцького, зараз на лікарняному, ні з Миколою Гладюком, який, як повідомив під час прес-конференції Леонід Прокопчук, досі перебуває в Чехії.

Нагадаємо, 12 жовтня минулого року поблизу готелю «Буковина» у Чернівцях невідомі особи у камуфляжній формі викрали 39-річного львів’янина Петра Кондрака та відвезли у невідомому напрямку. Пізніше дружина Петра Кондрака Оксана оголосила про винагороду за будь-яку інформацію про місцеперебування чоловіка. За фактом його зникнення поліція порушила провадження за ч. 1 ст. 115 ККУ («Умисне вбивство»). На сьогодні справу забрали з ГУ НП у Чернівецькій області та передали до Головного слідчого управління нацполіції України.