Львівська обласна рада під час позачергової сесії прийняла звернення щодо ситуації, яка склалася навколо блокування тимчасово окупованих територій.

«Львівська обласна рада вважає неприпустимим застосування сили щодо учасників блокади торгівлі з окупантами. Рішення піти зі зброєю проти українців вважаємо недалекоглядним і цинічним», – йдеться у зверненні, пише Дивись. Інфо.

Депутати також вказують, що рішення РНБОУ дає шанс на цивілізоване обмеження торгівлі з окупантом та врегулювання ситуації. Депутати вимагають провести розслідування, встановити і покарати осіб, які дали та виконували наказ розігнати блокаду силовим методом. Розробити комплекс законодавчих заходів, зокрема закон про тимчасово окуповані території. Прийняти постанову Верховної Ради про створення тимчасової слідчої комісії з питань перевірки постачання товарів, робіт і послуг на тимчасово окуповані території. Прийняти комплекс законодавчих та нормативних актів щодо припинення економічних відносин з тимчасом окупованими територіям, а також встановлення заборон на торгівлю товарами російського виробництва аж до повного розриву торгово-економічних відносин з Російською Федерацією. Не узаконювати та скасувати вже прийняті необґрунтовані обмеження для в’їзду волонтерів у зону АТО, напрацювати комплекс заходів щодо створення умов для переходу під контроль держави підприємств фінансових установ, які мають стратегічне значення для економіки України, а сьогодні перебувають у власності агресора.

Водночас, під час сесії ЛОР під стінами обласної ради відбувся мітинг прихильників блокади. З ініціативи партії «УКРОП» під стінами Львівської обласної ради відбувся мітинг у зв’язку зі застосуванням владою сили до добровольців, які блокують ОРДЛО, т.зв. ДНР/ЛНР, – йдеться на Фейсбук-сторінці партії.