smittia vyvizМіський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebookпоскаржився на закриття для львівського сміття останнього сміттєвого полігону в Україні. У той же час львівський мер відрапортував про підписання угоди з французами на виготовлення проекту сучасного сміттєпереробного комплексу.

«Дві символічні новини сьогоднішнього дня:

- через годину підписуємо з французьскою компанією «Egis» угоду на виготовлення проекту сучасного сміттєпереробного комплексу та коригування проекту рекультивації старого сміттєзвалища. Угоду підписуємо в присутності пані Посол Франції – кошти виділяє французька держава.

- українська держава закрила останній полігон, куди ми могли вивозити ТПВ зі Львова. Раніше доступ нам повністю закрила Львівська область, згодом всі інші області. Останій полігон, з яким була підписана угода – приватний в Покровську Донецької області. Сьогодні зранку подзвонив власник і сказав, що змушений розірвати угоду через тиск з боку державних структур. Сьогодні скликали комісію з надзвичайних ситуацій. Слідкуйте за новинами», - написав Андрій Садовий..