yavorsesiyaДепутати Яворівської районної ради ухвалили звернення до прокурора Львівщини та начальника обласного управління Національної поліції щодо несанкціонованого відвантаження сміття на території прилеглій до Яворівського водосховища.

«У ніч з 11 на 12 березня на території Яворівського району було скоєно справжній екологічний злочин проти довкілля, а також проти життя та здоров’я мешканців Яворівщини. На території, що прилягає до Яворівського водосховища (більш відомого, як Яворівське озеро), невідомими особами було вивезено і скинуто тверді побутові відходи на самому березі згаданої водойми. Об’єми відвантаженого сміття свідчать, що для вчинення цих протиправних дій було залучено щонайменш десяток спеціалізованих машин, що в свою чергу говорить про цілеспрямований та організований характер даної акції», - йдеться у зверненні.

Депутати райради характеризують ці дії «вершиною цинізму та безвідповідальності» та вимагають термінового розслідування і покарання винних, повідомив Форпосту депутат райради Сергій Дяків.