smittia sokalshynaНа Сокальщині голів місцевих органів самоврядування просять організувати чергування на дорогах району, або встановити відеокамери з фіксацією основних доріг. Адже це набагато дешевше, ніж прибирати сміття за «особами», які забруднюють навколишнє природне середовище, пише на своїй сторінці у Facebook депутат Сокальської районної ради Роман Волос.

Останньою краплею для мешканців Сокальщини стали події у селі Рекленець, куди протягом останніх ночей двічі поспіль викидали львівське сміття невідомі «добродії».

Так, вранці 17 березня мешканцями с. Рекленець було виявлено велику купу сміття на початку села в лісі, яка була завезена та розвантажена однією великогабаритною машиною. В смітті наявні чеки з різними адресами м. Львова. На місце події виїхали голова Сокальської районної ради Микола Пасько, депутат Львівської обласної ради Сергій Касьян, депутат райради, головний редактор «Голос з над Бугу» Василь Сорочук (фото надані Василем Сорочуком), депутат райради Роман Волос, депутат райради, голова комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології, раціонального природокористування та розвитку сільських територій Андрій Сенюк, голова Реклинецької сільської ради Наталя Білань.

Поліція попередньо склала протокол. Також було вирішено звернутися в різні державні інстанції та повідомити про дану ситуацію з метою відкриття кримінального провадження та приведення території до належного стану.

А тим часом, 18 березня 2017року вночі невідомі особи, на те саме місце привезли та розвантажили ще дві машини «львівського» сміття.