remontУ Львові розпочинається ремонтна кампанія з капітального та поточного ремонту доріг. З кінця лютого розпочався ямковий ремонт, та вже з настанням потепління розпочинаються роботи на центральних вулицях міста. На виконання робіт з ремонту доріг, тротуарів, громадських просторів, будівництво велосипедних доріжок у бюджеті розвитку Львова на 2017 рік передбачено 597 млн. 389 тис. грн.

Найбільші цьогорічні об’єкти з капітального ремонту передані ЛКП «Львівавтодор», інформує прес-служба мерії.

ЛКП «Львівавтодор» цього року проводитиме реконструкцію пл. І. Франка; реконструкцію вул. Замарстинівської (від вул. Гайдамацької до вул. Торф’яної); будівництво гравійної дороги від західного обходу м. Львова до житлового масиву «Білогорща». Також реконструкцію вул. Личаківської (від вул. І. Мечникова до вул. Пасічної (з кільцем розвороту трамвая); реконструкцію вулиці Чернівецької з кільцем розвороту трамвая.

«Цього року плануємо провести капітальний ремонт вул. Личаківської (на ділянці від вул. Мечнікова до вул. Пасічної). Роботи плануємо розпочати з кінця цього тижня – з п’ятниці. Також проводитимемо ремонт вул. Чернівецької і реконструкцію пл. Двірцевої.

Зараз тривають роботи з продовження будівництва трамвая на Сихів.

Також паралельно проводимо роботи по Хуторівському з’їзду, що дасть можливість розвантажити заїзд зі сторони ринку Шувар. А також завершуємо роботи по будівництву Сихівського колектора. За місяць плануємо завершити роботи.

Нові проекти, які будемо робити - це реконструкція пл. Івана Франка і реконструкція вул. Замарстинівської на ділянці від вул. Гайдамацької до вул. Торфяної. Однак цього року роботи проводитимемо на ділянці від вул. Гайдамацької до вул. Липинського. Це дуже складна частина. Тут на деяких відрізках вулиці немає зливної каналізації, тому треба буде провести капітальну реконструкцію всієї системи комунікацій.

Реконструкція пл. І.Франка буде проводитися з метою розв’язання складної транспортної проблеми та встановити трамвайний кільцевий рух, щоб мати змогу трамвай зі Сихова скерувати до Вокзалу. Зараз триватимуть тендерні процедури і знадобиться півтора-два місяці до початку будівельних робіт», - розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

За його словами, цей рік важливий також в плані підготовки проектно-кошторисної документації для майбутніх робіт.

«Плануємо виконати замовлення і коригування близько 14 проектів, щоб з наступного року могли розпочати будівельні роботи. Серед них - вул. Шевченка, вул. Хуторівка, вул. С.Бандери, вул. Антоновича, пл. Двірцева, вул. Ряшівська, будівництво від вул. Суботівської до Рясного, вул. Гетьмана Мазепи, реконструкція перехрестя вул. Стрийська – вул. Наукова – вул. Хуторівка. Тут буде облаштування кільцевого руху. Та реконструкція транспортного вузла шляхопроводу по вул. Б. Хмельницького.

Активно ведемо переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком, щоб частину цих проектів профінансувати за їхні кошти», - додав Олег Береза.

Паралельно ремонт доріг проводитиметься у всіх районах міста, замовником яких є районні адміністрації.

Зокрема у Шевченківському районі завершать ремонт вул. Миколайчука (громадський простір); вул. Б. Хмельницького (від вул. Грінченка до вул. Мідної), (громадський простір); в мікрорайоні Рясне створюватимуть громадський простір.

На виконання робіт з ремонту доріг, тротуарів, громадських просторів, будівництво велосипедних доріжок у бюджеті розвитку Львова на 2017 рік передбачено 597 млн. 389 тис. грн.