koputoСьогодні Галицький районний суд Львова задовольнив клопотання старшого слідчого слідчого управління ГУ НАП у Львівській області Стрекозенка і продовжив на 60 днів термін утримання під вартою Дмитра Гаврилюка, підозрюваного у замаху на бізнесмена Богдана Копитка.

Про це Форпосту повідомив адвокат підозрюваного Валентин Новиков.

Відтак Гаврилюк, якого зараз утримують у Чернівецькому СІЗО,  має перебувати під вартою до 19 травня.

Водночас адвокат повідомив, що у середу, 22 березня в Апеляційному суді Львівської області відбудеться розгляд його апеляційної скарги на Ухвалу Галицького районного суду Львова від 3 лютого 2017 року про обрання запобіжного заходу підозрюваному Дмитру Гаврилюку.

Спершу розгляд апеляції адвоката Новикова було призначено на 15 березня, однак він не відбувся, як вважає адвокат, «з вини прокурора Мотрука».

На сьогоднішньому засіданні Валентин Новиков подав клопотання, аби клопотання старшого слідчого Стрекозенка розглянули після 22 березня, тобто після розгляду його апеляції. Адвокат мотивував це тим, що і в Апеляційному і в Галицькому суді розглядається одна справа під одним номером, але свою апеляцію він подав ще 27 лютого, тоді як клопотання слідчого було подано 14 березня. Клопотання адвоката Новикова було відхилено.

Нагадуємо, 2 лютого 2017 року апеляційний суд Львівської області скасував Ухвалу Галицького районного суду м. Львова від 18 січня 2017 року про продовження строку тримання під вартою Гаврилюка терміном на 60 днів, тобто до 18 березня 2017 року, та ухвалив нову Ухвалу, якою визначив підозрюваному Гаврилюку Д.М. заставу у розмірі 450 мінімальних заробітних плат, що становить 1 440 000 грн. Однак наступного ж дня, 3 лютого, Ухвалою Галицького районного суду Львова обрано Гаврилюку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

29 серпня у Старому Селі поблизу Львова було скоєно замах на власника ПАТ "Львівський холодокомбінат", львівського бізнесмена Богдана Копитка, внаслідок чого загинули троє його охоронців.

За версією поліції, замах готувався організованою злочинною групою два місяці. У вересні минулого року було затримано організатора, і ще трьох членів цієї групи. Підозри в організації замаху висунуто Дмитру Гаврилюку.