1 67361016 161248495009181 7098738108790734848 nВ Дрогобичі силами КП «Муніципальна варта» Дрогобицької міської ради та Дрогобицького відділу поліції проводяться заходи щодо повної ліквідації стихійної торгівлі. Дане рішення було прийняте міською владою на вимогу громади міста.

Як повідомляє «Муніципальна варта Дрогобича», щоб надати можливість комунальникам привести клумби та газони в належний стан, муніципали загородили місцевість попереджувальною стрічкою, а з 31 липня спільно з працівниками поліції проводили рейди з метою виявлення правопорушників.

"Щоб надати можливість комунальникам привести клумби та газони в належний стан, 29 липня муніципали загородили місцевість попереджувальною стрічкою, а з середи, 31 липня, спільно з працівниками поліції проводили рейди з метою виявлення правопорушників. В процесі заходів проводилась роз’яснювальна робота, але більшість торговців відмовлялись добровільно звільнити самовільно зайняті місця. Хоча наявні вільні місця на території ринку, що поруч, ніхто займати не поспішав. Нагадаємо, що на території КП «Дрогобицький ринок» є впорядковані торгові прилавки для продажу молочної продукції, але селяни продовжують продавати молоко із тротуарів та газонів. Свої дії мотивують тим, що немає достатньої кількості місць на ринку, аби одночасно помістилися всі.

Вислухавши претензії та побажання, міська влада вирішила піти на зустріч людям, що збувають свою сільськогосподарську продукцію. Мер міста прийняв рішення створити у центральній частині ще додаткові торгові місця. Після цього стихійний ринок має бути повністю ліквідований, і вже тоді всі спроби стихійної торгівлі на тротуарах та газонах будуть жорстко припинятися і каратися згідно вимог чинного законодавства", - йдеться у дописі муніципалів.