045899433783Співробітники податкової адміністрації з Підкарпаття у прикордонному переході з Україною в Медиці запобігли контрабанді великої грудки необробленого бурштину. Орієнтовна вартість каменю вагою понад 800 грам складає приблизно 20 тисяч. злотих. Про це повідомляє Польське Радіо.

Як повідомила заступниця речника Палати податкової адміністрації у Ряшеві Аґнєшка Сіви, «золото Балтики» намагався ввезти до Польщі громадянин Грузії.

«Чоловік пояснював, що бурштин, з лікувальною метою, він купив у Києві.
Проти чоловіка було відкрито провадження»,- додала речниця.

Цьогоріч це вже черговий випадок вилучення контрабанди бурштину митниками та податковою службою у Підкарпатському воєводстві.

У травні співробітники податкової адміністрації виявили приблизно 2 кілограми бурштину на польсько-українському кордоні в пункті переходу Кростенко.

Спроба незаконного перевезення рекордної кількості бурштину сталася у прикордонному переході в Корчовій наприкінці жовтня минулого року, коли працівники податкової адміністрації зупинили введення в незаконний обіг аж 275 кг необробленого бурштину.

За увесь 2018 рік під час контролю у польсько-українських пунктах прикордонного переходу у Підкарпатському воєводстві вилучили контрабанду у понад 700 кг бурштину.