Zaxid.Net

Виконавчий комітет Львівської міськради під час засідання 9 грудня видав трьом працівникам прокуратури Львівської області ордери на вселення у службові квартири.

Йдеться про однокімнатні квартири (50 м2 та дві по 51,4 м2) на просп. Червоної Калини. Адреса, імена й точні посади працівників прокуратури не вказані (лише відомо, що однією з них є прибиральниця). При цьому один з ордерів на вселення виконком видав на виконання рішення суду.

Під час цього ж засідання виконком ЛМР надав Військовій прокуратурі Західного регіону сім квартир під службові потреби. Це квартири №115, 126 та 209 на вул. Під Голоском, 17-в та квартири №53, 55, 56 та 58 на вул. Інструментальній, 45.

Зазначимо, що між прокуратурою та львівською міськрадою навесні 2016 року через службові квартири виник конфлікт. У квітні 2016 року виконавчий комітет ЛМР відмовився надати прокурорам дозвіл на приватизацію 31 службової квартири у будинку на просп. Червоної Калини, 58. Прокурори отримали дозвіл вселитись у свої квартири, але дозволу на приватизацію службового житла отримати не змогли. Свою відмову мерія мотивувала тим, що прокурори після приватизації службового житла часто переписували його на родичів і через деякий час знову вимагали квартиру в міста.

Після цього рішення працівників Львівської міськради почали викликати на допити у прокуратуру. А 29 квітня виконавча служба на вимогу трьох прокурорів заблокувала розрахунковий рахунок департаменту житлового господарства ЛМР через невиконання рішення суду про надання ордерів на житло прокурорам. Наприкінці серпня поліція відкрила провадження і оголосила про підозру в.о. директорці департаменту житлового господарства та інфраструктури Аллі Нижник, яка відмовилася на вимогу прокуратури передати працівникам прокуратури 31 квартиру. Сама Алла Нижник від початку серпня не працює в міській раді.

Водночас наприкінці листопада 29 працівників львівської прокуратури через суд таки зобов'язали львівську мерію виділити їм спеціальні ордери на вселення у квартири.

Також зазначимо, як з'ясували «Наші гроші. Львів», у 2008-2015 роках працівники прокуратури Львівщини приватизували 37 квартир, наданих Львівською міськрадою для службових потреб.