DSC 4193У п'ятницю, 23 серпня, близько 17 год у супермаркеті мережі АТБ на вулиці Вернадського у Львові охорона магазину затримала чотирьох підлітків віком 10-12 років. Про це повідомляє кореспондент Форпосту.

Охоронці обшукали їх сумки та виявили чіпси та солодощі. На місце інциденту викликали батьків підлітків. Ніхто із сторін до поліції не телефонував.

Частину людей, що стали свідками конфлікту, обурило побачене. Як повідомили касири супермаркету, персонал магазину заплатив минулого місяця по 1700 грн у якості компенсації за крадіжки.

Нагадаємо, у ситуації, коли охоронець просить покупця показати вміст сумки, вимагає компенсувати збиток за зіпсований або знищений товар і для цього пройти в кімнату охорони або на касу для оплати; наполягає на проведенні обшуку, покупець законодавством захищений від не санкціонованих дій представників магазину.

Юристи зазначають, що ви не зобов’язані виконувати всі вимоги охоронця, адже все, на що він має право – це зауваження. Покупцям варто враховувати, що охоронець у супермаркеті не має прав на застосування будь-яких дисциплінарних заходів до покупців, може зробити зауваження і попросити (не вимагати) показати сумку/кишені, але в жодному випадку не на застосування сили.