fa66eaa evroblyahy 690Вчора, 29 серпня, Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроект, який пропонує відтермінувати застосування штрафів за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Відповідний законопроєкт №1030 був зареєстрований на сайті Ради Володимиром Зеленським. Президент визначив цей законопроект як невідкладний.

У першому читанні його підтримали 252 депутати.

Нагадаємо, 22 серпня завершився термін, протягом якого власники авто з іноземною реєстрацією мали можливість законно їх розмитнити і зареєструвати. За найскромнішими оцінками, в Україні залишається понад 300 тис таких транспортних засобів. Усім їм загрожують штрафи до 170 тис грн і конфіскація.

"Громадська організація "ЗАВТРА" вітає таке рішення Парламенту і сподівається, що за три місяці буде таки напрацьовано і проголосовано адекватне автомобільне законодавство, щоб кожен громадянин України зумів без обмежень завезти і розмитнити транспортний засіб і використовувати його для роботи, для відпочинку, для подорожей, просто щоб радіти і насолоджуватись життю. Доступному автомобілю - бути!

ЗІ Важко зробити якісь попередні висновки, бо не бачили тексту. Але, скоріш за все, вже діючий законопроект відправлено на новий розгляд до відповідного комітету і відтерміновано штрафи. Ми чекаємо на офіційний текст прийнятого закону, щоб точніше розібратись в ситуації", - повідомив голова осередку ГО "Завтра" у Львові Роман Тузяк.