Цензор.Нет

sadovyj1Мер Львова Андрій Садовий вважає масштабну пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі чітко спланована акцією, метою якої було унеможливити вивезення побутових відходів зі Львова і завалити місто сміттям.



Про це він заявив в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"Півроку тому бандити підпалили Львівський полігон, який використовувався містом протягом останніх 80 років Мета була дуже проста : фізично унеможливити вивезення побутових відходів з міста Львова І завалити місто сміттям Щоб ви розуміли: в день це орієнтовно 600-650 тонн відходів. Цей сценарій провалився ...

я розумію, що то була чітко спланована акція, мета якої, напевно була далекоглядна. І оці регулярні картинки, які йдуть на медіа, також мають свою чітку мету. По-перше, відволікати увагу від тих нагальних проблем, які у нас сьогодні є. Тому що коли у Львові лапають корупціонера, який вкрав тисячу доларів, то це топ-новина всіх медіа. А коли в нас міліардами крадуть, то нікого не цікавить, бо це є дрібне. І це на сьогоднішній день є реаліями нашого політичного життя. На превеликий жаль, ця трагедія привела до загибелі рятувальників. Аварійність на існуючому полігоні не знята. Ні МНС, ні хтось інший цим питанням вже не цікавиться, тому що, (з сарказмом.– Є.К.), напевно, є більш важливі справи в нашій країні", - зазначив Садовий.

При цьому Садовий заявив, що володіє "дуже великим масивом інформації" щодо трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, але відмовився називати якісь імена, посилаючись на те, що інформація неофіційна і "на все свій час".

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова під час гасіння пожежі стався обвал сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників і один представник комунальної служби. 31 травня пізно ввечері на полігоні в Грибовичах знайшли тіло третього працівника управління ГСЧС України у Львівській області.

За фактом пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі СБУ почала кримінальне провадження. У той же час міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що пожежа на звалищі почався в результаті підпалу.