teatr zankoveckoiУкраїнський національний академічний драматичний театр ім. М. Заньковецької та театр ім. Юліуша Остерви (м. Люблін, Польща) працюють над спільним проектом Програми транскордонної співпраці Польща-Білорусь-Україна. Якщо вони переможуть, то львівський театр отримає понад 682,2 тис. євро на вирішення своїх проблем, пов’язаних із ремонтом, закупівлею нового обладнання та постановкою вистав.

Про це сьогодні, 29 березня, під час прес-конференції повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, інформує ZIK.

«Наші плани пов’язані із Програмою транскордонної співпраці Польща-Білорусь-Україна. Ми кілька місяців тому завершили консультації на рівні Люблінського воєводства і підписали документ, за яким Львівська обласна рада та маршалковський уряд максимально надаватиме сприяння у підготовці проекту та під час його реалізації за кошти транскордонної програми», – заявив Ганущин і повідомив, що проект уже пройшов «так званий перший тур вичитки з достатньо високим балом».

«І для львівської, і для люблінської влади він є у пріоритеті. Тому зараз нас до кінця червня чекає складна робота над заявкою. Оцінюю високо шанси отримати значну суму на вирішення проблем театру», – заявив голова облради.

Генеральний директор Національного театру ім. Марії Заньковецької Андрій Мацяк уточнив, що за кошти гранту у театрі хочуть замінити звукове та світлове обладнання, купити сучасний проектор, звукозаписуючу студію, а також зробити ремонт підвалу, першого і другого поверху камерної сцени. Також грант передбачає творчий обмін між представниками львівського та люблінського театрів.

Андрій Мацяк додав, що уже готова проектно-кошторисна документація на ремонт даху, який обійдеться приблизно у 15 млн грн. Однак, на жаль, у міському бюджеті Львова не закладено жодних коштів на цей об’єкт.