Десять львівських байкерів із організації «Мотодопомога» стали донорами крові.

Про це повідомляє ЗІК.

Олександр Боговид їздить на байку уже дев’ять років. Донорською і волонтерською діяльністю займається давно. Тому чоловіку вдалось врятувати не одне життя.

«Я чомусь вірю, що за добрі вчинки світ віддячує. Здача крові не є подвигом, але є гідним вчинком. В соцмережах є багато повідомлень про те, що хтось потребує термінової допомоги. Більшість людей або обходить стороною цю інформацію, або робить скромний репост. Ми ж стараємось реагувати і допомагати реально, а не віртуально», – говорить мотоцикліст Олександр Боговид.

Окрім Олександра, кров’ю поділилися ще дев’ять байкерів. Усі вони волонтери благодійної організації «Мотодопомога». За потреби хлопці виїжджають навіть до місця ДТП на своїх двоколісних.

«Дуже багато людей не знають що робити, коли сталось ДТП. Ми ж приїжджаємо й допомагаємо потерпілим. Надаємо їм психологічну підтримку, першу медичну і юридичну допомогу. Ми супроводжуємо людей і слідкуємо, аби всі документи були правильно оформленими», – пояснює координатор ВО «Мотодопомога» Тарас Стогул.

До здачі крові байкери завжди серйозно готуються. Лікарі ж кажуть, що найбільше їм потрібна кров мінус резусних груп.

«Донорська кров застосовується дуже широко, а найчастіше під час операцій. В нашій лікарні цільну кров ми не переливаємо, бо робимо з неї спеціальні препарати. Їх ми видаємо хворим», – каже лікар Ірина Одноріг.