1 0 1476716611 1078В Україні прогнозують подорожчання нових авто на 15-18% у разі введення еконорм Євро-6 від 1 січня 2020 року.

Про це написав глава Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко у Facebook, пише ТСН.

Він зазначає, що податківці і транспортний Комітет Ради рекомендували парламенту перенести введення екологічних норм Євро-6 на 2025 рік, але нардепи постійно відкладають голосування за відповідний законопроєкт.

Назаренко зазначає, що через постійні відстрочки в ухваленні фінального рішення зарубіжні заводи вже виготовляють для українського ринку машини зі стандартом "Євро-6", що призведе у перспективі до їхнього подорожчання.

"Тепер розгляд перенесення Євро-6 можливий лише у грудні. А тим часом автозаводи вже виробляють авто на майбутні періоди і змушені в умовах чинного законодавства робити для України авто Євро-6", - пише Назаренко. 

Він підсумував, що податковий комітет і нардепи в інших комітетах оперативно ухвалили рішення про відстрочку, але у Раді ухвалення законопроєкту відкладається за "фатальних випадковостей".

Тобто, якщо до кінця 2019 року в Україні не приймуть закон про відтермінування стандартів "Євро-6" для нових авто, то, за словами Назаренка, вже 2020 року машини подорожчають на 15-18%.