Еспресо.TV

journal IСьогодні у Львові в "Палаці Потоцьких" в Золотій залі відбулося чергове святкування "Межі року" з врученням нагород журнала ‘Ї’

Лауретами ордену "за інтелектуальну відвагу" стали польська журналістка Іза Хруслінська та письменник Тарас Прохасько.

Іза Хруслінська — польська журналістка, відома своїми статтями та книгами присвяченими Україні та українсько-польським стосункам. Авторка двох книг-інтерв'ю з українськими інтелектуалами, Ярославом Грицаком та Оксаною Забужко.

journal I2Дописує до польських (Przegląd Polityczny, Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita, Więzi, Dialog) та українських (Дух і літера, Єгупець, Український журнал) часописів. У 2007—2008 була коодинатором плану дій Ради Європи та Європейського Союзу щодо українських медій.

22 серпня 2016 отримала відзнаку Президента України — ювілейну медаль "25 років незалежності України" — за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету Української держави, популяризацію її історичної спадщини і сучасних надбань та з нагоди 25-ї річниці незалежності України.

Тарас Прохасько - сучасний український письменник, журналіст, один із представників станіславського феномену. 

Першим літературний твором Прохасько стало оповідання "Спалене літо". Згодом, здобули популярності й такі книги літератора, як "Інші дні Анни", "БотакЄ", НепрОсті тощо.