shvydka dopomoga vertolit 28288Представники Морської авіації командування Військово-морських сил ЗС України, що зараз дислокується в Одесі, мають намір відновити військовий гелікоптер КА-226. Зараз він перебуває на Львівському авіаремонтному заводі та числиться на балансі обласного центру медицини катастроф.

Про це йшлося сьогодні, 30 березня, на зустрічі підполковників Олександра Нагапетяна та Олександра Сурайкіна із головою Львівської ОДА Олегом Синюткою.

«На сьогодні у нас є потреба у такій техніці, адже вона спеціалізована під морську авіацію. Гелікоптеркорисний ще й тим, що призначений для перевезення пасажирів та рятувальних робіт. Також має всі можливості пришвартовуватися на базі військового корабля. У нас є можливості з часом відновити цей гелікоптер», – зазначив полковник Олександр Нагапетян.

Учасники зустрічі погодили, що ЛОДА надішле офіційного листа на ім’я командувача Військово-морських сил ЗС України, у якому зазначить, що не заперечує передання гелікоптера для потреб структури.