0 111Держінспектори з охорони навколишнього природного середовища (ОНПС) провели заходи державного контролю на території Сокальського та Дрогобицького районів. В ході перевірки виявили кілька несанкціонованих сміттєзвалищ на території цих районів. Про це повідомили в Державній екологічній інспекції у Львівській області.

В ході здійснення рейдової перевірки на території Сілецької сільської ради Сокальського району на земельній ділянці, яка перебуває у постійному користуванні ДП «НДЦ рідких мінеральних добрив» виявили несанкціоноване складування твердих побутових відходів двома окремими насипами, орієнтовною площею 70 м2. Осіб, що здійснили несанкціоноване складування відходів не встановлено. Директор ДП «НДЦ рідких мінеральних добрив» надав письмові пояснення, що частину земельної ділянки передано в оренду з метою влаштування сортувальної лінії.

При проведенні огляду території Урізької сільської ради Дрогобицького району також виявили факти несанкціонованого складування твердих побутових відходів на кількох ділянках:

- при виїзді з с. Винники у напрямку с. Ступниця (за сільським цвинтарем)  орієнтовною площею 350м2;     

- у с. Мокряни хаотичні місця розміщення відходів по лівій стороні р. Бистриця на протяжності 1 км з розривами 50-100м. площею 60м2, 60м2, 24м2, 24м2, 20м2;     

- у с. Уріж вверх по течії р. Бистриця на відстані 150м. від автомобільного моста орієнтовною площею 100м2;

- у с. Уріж вниз по течії р. Бистриця на відстані 200м. від автомобільного моста орієнтовною площею 250м2;

- у с. Уріж за магазином «Райспоживспілки» орієнтовною площею 6м2;

- у с. Підмонастирок на відстані 50м. від автомобільної дороги в напряку р. Бистриця орієнтовною площею 100м2;

- у с. Підмонастирок біля автобусної зупинки орієнтовною площею 12м2.

Працівники Держекоінспекції склали акти обстеження території. З метою вжиття заходів реагування, визначення власника відходів та вирішення питання про подальше поводження з відходами Держекоінспекцією у Львівській області було надіслано лист у Дрогобицьку райдержадміністрацію.