doktorУ понеділок, 3 квітня, у районному містечку Миколаєві завершився гучний судовий процес. Його фігуранткою була акушер-гінеколог Наталія Левчук, яку родина колишньої її пацієнтки і прокуратура звинувачували у службовій недбалості, що призвела до смерті породіллі. Незважаючи на заперечення обвинуваченої, суд, опираючись на висновки експертів і показання свідків, визнав її винною. Про це пише «Високий замок».

Відтак, суд постановив позбавити медика волі строком на два роки. Однак від відбуття покарання звільнив — у зв’язку зі збігом строку притягнення до кримінальної відповідальності. Поза тим, Наталія Левчук має компенсувати потерпілим — матері покійної та двом дітям, круглим сиротам, які залишилися під опікою престарілих дідуся-бабусі, — по 70 тисяч грн. за завдану моральну шкоду.

Нагадаємо, йдеться про трагедію 2011 року. Наталію Левчук звинувачували у тому, що вона невчасно діагностувала причини великої післяродової кровотечі у 36-річної Наталії Гірник, обрала неправильне лікування, із запізненням повідомила керівництво пологового будинку про важкий стан пацієнтки, запізно викликала підмогу, через що було втрачено час для порятунку хворої. Як наслідок, породілля померла на операційному столі.