1230110 1228157У Львові музичну школу №6  назвуть на честь відомого композитора Богдана-Юрія Янівського. Також у приміщенні запрацює музей, який розповідатиме про здобутки лауреата Шевченківської премії та автора відомих пісень.

Зміну назви ухвалили в міськраді. Пропозицію підтримали 52 депутати. Тож теперЛьвівська музична школа №6 носитиме ім'я легендарного композитора Богдана-Юрія Янівського. Про це пише «Експрес».

"Ініціатива присвоїти школі ім'я цього видатного композитора належить колективу закладу. Таким чином працівники хотіли вшанувати пам'ять Богдана-Юрія Янівського. Адже тут він навчався, розпочав свою творчу кар'єру, -- розповідаєМихайло Мороз, в.о. начальника управління культури міськради. -- Також відбулися громадські слухання. Окрім присвоєння імені, буде ще одна зміна в назві. Заберемо слова: "державна дитяча". Адже -- це комунальний заклад і фінансується лише з міського бюджету. І в майбутньому тут зможуть навчатися не лише діти".

Окрім цього, у школі діятиме кімната-музей композитора. А ще в закладі готуються видати збірник "Сто пісень Богдана Янівського".

Нагадаємо, Богдан-Юрій Янівський, відомий композитор, народний артист України, член Національної спілки композиторів України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, професор, писав не тільки музичні твори для дітей (опера "Царівна жаба", казка "Хоробрий півник", мюзикли "Лис Микита", "Том Соєр", "Пригоди Незнайка та світлофора Моргайка"), але й музику до кінофільмів та пісень, які відразу ставали шлягерами.