37394 11У Львові представили онлайн-ресурс, на якому абітурієнти можуть дізнатися інформацію про виші, до яких не варто вступати. Аналітичний центр CEDOS, який досліджує процеси в плані освіти та загалом державну політику, в 2015-му році запустив онлайн-сервіс profrights.org. За допомогою нього можна дізнатись інформацію про порушення в вишах України, яку збирають з реєстру судових рішень, сайтів правоохоронних органів, а також від самих студентів та викладачів.

Ціль цього онлайн-ресурсу – допомогти абітурієнтам вибрати правильний університет, без корупції та інших порушень щодо студентів. Всі заяви від студентів анонімні, обов’язково вказати лише свій e-mail для подальшого контакту з розробниками, адже повідомлення перевіряють на правдивість. Про це пише інформаційний портал «Про все».

Примітно, що список порушників достатньо великий. І у ньому вагоме місце займають відомі львівські вищі навчальні заклади. Так, до списку вишів-корупціонерів потрапили Львівський національний аграрний університет, Львівський інститут економіки і туризму, Львівська комерційна академія, Львівська державна фінансова академія, Національний лісотехнічний університет України, Львівський національний університет імені Івана Франка. Також на сайті є список порушників, які не забезпечують студентам достойних умов для навчання чи порушують їхні права на якісну освіту.