1495981
Новий завод діятиме на території підприємства з виробництва силікатної цегли у селі Розвадів
Українська компанія «Ковальська» планує збудувати завод з виробництва сухих будівельних сумішей у селі Розвадів Миколаївського району. Інвестувати у виробництво на Львівщині хочуть близько 500 млн грн. Про це повідомляє Zaxid.net

Промислово-будівельна група «Ковальська» уклала угоду про придбання ТОВ «Розвадів Будматеріали» (заводу з виробництва силікатної цегли). Комплекс, площею приблизно 140 га, має піщаний і вапняковий кар’єри, шахтні печі для випалу вапняку та завод із виготовлення силікатної цегли. Компанія не повідомила вартості придбаного на Львівщині заводу.

Також на цій же ділянці упродовж двох років компанія планує збудувати завод з виробництва сухих будівельних сумішей, площею близько 6 га.

«Запаси сировини на піщаному кар’єрі оцінюються у майже 10 млн м³, заплановані обсяги видобутку – 400-500 тис. т/рік. Компанія використовуватиме пісок для виробництва сухих будівельних сумішей Siltek. Ще один завод Siltek «Ковальська» збудує на цій же території протягом наступних 2 років. Окрім цього, сировина буде реалізовуватися на Західній Україні», – повідомили 14 січня на офіційному сайті компанії.

За інформацією компанії, планова потужність нового підприємства перевищуватиме 100 тис. т сухих будівельних сумішей на рік. А на самому заводі зможе працювати близько 500-700 робітників.

Вапнякове родовище на цій території має запаси сировини на рівні 6 млн т. Щороку компанія планує видобувати 200 тис. т вапняку, який буде переробляти та продавати підприємствам по всій країні.

«Поява «Ковальської» на Західній Україні не обмежиться лише придбанням активів. Ми плануємо інвестувати у розвиток та модернізацію родовищ та пов’язаних виробництв. Крім цього, збудуємо новий завод, що створить сотні робочих місць. Таким чином, інвестиції у регіон протягом найближчих років сягнуть 500 млн грн», – зазначив генеральний директор ПБГ «Ковальська» Сергій Пилипенко.

ТОВ «Розвадів Будматеріали» займалось виробництвом силікатної цегли, вапна, кахлю. За інформацією на сайті підприємства, воно є одним з найстаріших підприємств на Львівщині. Зокрема у 1978 році було введено в експлуатацію завод з виробництва силікатної цегли та каменів.

Промислово-будівельна група «Ковальська» – українська компанія, яка займається виготовленням будівельних матеріалів та будівництвом. Зокрема, під брендом Siltek ПБГ «Ковальська» виготовляє понад 100 видів сухих і рідких будівельних сумішей: шпаклівки, штукатурки, стяжки, фарби, ґрунтовки, герметики та монтажні піни тощо. Виробнича потужність підприємства наразі становить 150 тис. т сумішей на рік.

Згідно з даними аналітичної платформи Youcontrol, кінцевими бенефіціарними власниками компанії «Ковальська» є Олександр Пилипенко та його син Сергій Пилипенко, а також Володимир Сурун та Микола Суботенко. Сергій Пилипенко, який є також директором підприємства, у 2015 році був обраний депутатом Київради від від БПП «Солідарність» на 107 окрузі (Солом’янський район).