1 0 bdcfa29561a0ce28a056684204d4bf91c170ed00
Фото ілюстративне
У Дрогобичі, на Львівщині, директора комунального підприємства підозрюють у привласненні понад мільйона гривень за допомогою схеми фіктивного вивезення відходів з міста.
 

 Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівської області, пише Громадське.

За версією слідства, 39-річний директор комунального підприємства Дрогобицької міської ради оформлював витрати за послуги вивезення сміття, яке насправді не вивозилось. Збитки за начебто утилізоване сміття становили понад 1 млн грн.

Крім цього, з’ясувалось, що чиновник обіцяв запустити сміттєсортувальну лінію, а замість цього – накопичував відходи на відведеній ділянці.

Чиновник завдав шкоди не лише бюджету, а й природі, оскільки звалища є джерелом забруднення середовища.

За попередніми оцінками Державної екологічної інспекції у Львівській області, на сміттєзвалищі у Дрогобичі суттєво перевищено вміст забруднюючих речовин (відносно фонової проби) таких, як: цинк, нітрати, фосфор, свинець, хлориди тощо.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом можливої причетності посадовців комунального підприємства з Дрогобича до присвоєння та розтрати коштів цього ж підприємства. У разі доведення провини, чиновнику загрожує обмеження волі на термін від 3 до 5 років або позбавленням волі від 3 до 8 років.