parasskaДепутати Львівської облради визнали незадовільною роботу першого заступника голови, представниці «Самопомочі» Парасковії Дворянин. «За» це проголосували 55 депутатів. Після цього розпочалася підготовка до процедури таємного голосування щодо звільнення її з посади.

Це рішення депутати прийняли після заслуховування звіту П.Дворянин про роботу на посаді, – інформує кореспондент IA ZIK.

Зокрема, депутати дорікнули першому заступнику, що фракція «Самопомочі» покинула зал і не голосувала за обласний бюджет на 2017 рік. Так само фракція не голосувала за програму ремонту доріг Львівщини за кошт обласного бюджету.

«Вся політика фракції «Самопоміч» схожа на демагогію. Фракція, яка делегувала свого представника у керівництво обласної ради, фактично була в опозиції до влади в області», – наголосив депутат від «Народного контролю» Андрій Ковч.

«Парасковія Дворянин не могла розділити обов’язки першого заступника та свої партійні обов’язки», – заявив депутат від БПП Олег Домчак.

Відповідно, незадовільну оцінку роботі П.Дворянин підтримали фракції БПП, Народного контролю, Укропу, Громадянської позиції та НРУ.

Фракції «Батьківщини» та «Свободи» заявили, що не братимуть участі у голосуванні щодо оцінки діяльності та звільнення першого заступника.

«Те, що сьогодні відбувається у сесійній залі – цирк шапіто. Ми в цьому участі не беремо. Ставимо великий хрестик у бюлетні», – заявив свободівець Руслан Кошулинський. На його думку, відбуваються розбірки між партіями, які домовлялися працювати спільно, але згодом щось не поділили.

«Фракція «Батьківщини» не буде голосувати. «Самопоміч» увійшла в коаліцію з БПП, а отже маєте нести спільний тягар відповідальності до кінця», – наголосив голова фракції Юрій Гудима.

Нагадаємо, як пояснював голова Львівської облради О.Ганущин, питання звільнення першого заступника голови Львівської облради, представниці «Самопомочі» Парасковії Дворянин пов’язане з неконструктивною позицією фракції у Львівській облраді.

Зі слів О.Ганущина, ініціаторами скликання позачергової сесії на 5 квітня для розгляду звітів заступників голови обласної ради виступили 30 депутатів – представники фракцій БПП, «Укроп», «Народного контролю», НРУ, «Батьківщини».

Як повідомлялось, сьогодні у Львівській облраді звільнятимуть першого заступника – представницю «Самопомочі».