shaxtariШахтарі Львівщини оприлюднили заяву із вимогою забезпечення належного рівня техніки безпеки та охорони праці на шахтах. У заяві йдеться, що протягом 2015, 2016 та 2017 років на охорону праці шахтарів не було виділено жодної копійки. Відповідний документ опублікував на своїй сторінці у Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

shaxt"Це звернення колективу РО НПГУ м. Червоноград Львівської області. Шахтарі в тому числі з ш. "Степова ", де сталася трагедія 2 березня цього року, вимагають виконання обіцянок влади та забезпечення належного рівня техніки безпеки та охорони праці! Все це відбувається за потуранням міністра та його оточення", - йдеться у повідомленні.

Шахтарі нагадують про обіцянку Гройсмана виділити на ці потреби 200 млн грн. Зокрема, вони зазначають, що 38 мільйонів гривень потрібно виділити ДП "Львіввугілля", з них 18 млн. потрібно для закіпівлі саморятівників. Крім того, колектив просить внести зміни до держбюджету про виділення 2 млрд. гривень на статтю "Державне фінансування вугільної галузі". 

"Ми хочемо жити гідно як шахтарі Європейських Держав", - додають вкінці листа шахтарі.