girnjakУ Львівській облраді прозвітував заступник голови облради Володимир Гірняк, однак депутати не змогли оцінити його роботу. Рішення не пройшло навіть за основу – забракло двох голосів. «За» проголосував 41 депутат, повідомляє ZIK.

У своєму виступі В.Гірняк наголосив, що з більшістю депутатів у нього складаються нормальні робочі взаємини. Вказав на співпрацю з Львівською ОДА.

В.Гірняк повідомив, що за час роботи на посаді займався виселенням Російського культурного центру з комунальних приміщень на вул. Короленка у Львові, очолював тимчасові робочі групи щодо автоперевезень у Львівській області, щодо лісів, щодо приватизації львівського універмагу «На ринку», зараз є співголовою конкурсної комісії щодо мікропроектів для громад. Також очолює комісію Львівської облради з питань поновлення прав реабілітованих та соціального захисту жертв політичних репресій.

З його слів, за час роботи на посаді ініціював вісім звернень до центральних органів влади, силових структур щодо внесення змін до законодавства, вирішення критичної ситуації з фінансуванням ДП «Львіввугілля», щодо пришвидшення прийняття закону «Про державну мову», щодо незаконного захоплення Львівського палацу мистецтв тощо.

«Коли я буду бачити, що більшість депутатів у залі несприймає мою роботу, я сам подам у відставку», – заявив В.Гірняк.

Як повідомлялося, Львівська облрада достроково припинила повноваження першого заступника голови облради, представниці «Самопомочі» Парасковії Дворянин. «За» проголосували 53 депутати.

Сьогодні на сесії депутати Львівської облради заслухали звіт Парасковії Дворянин та визнали незадовільною її роботу на посаді першого заступника голови.

Як пояснював голова Львівської облради О. Ганущин, питання звільнення першого заступника голови Львівської облради, представниці «Самопомочі» Парасковії Дворянин пов’язане з неконструктивною позицією фракції у Львівській облраді.