roddom nikrasova 039Пологове відділення Львівської обласної клінічної лікарні на вул. Некрасова влітку закривають на реконструкцію. Про це сьогодні, 5 квітня, у коментарі «Гал-інфо» розповіла в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

«Пологове відділення Львівської обласної лікарні ми закриваємо на масштабну реконструкцію, під час якої у відділення буде закуплено нове, необхідне обладнання. Ми робимо це для того, аби покращити умови для наших жінок. Вагітні з області, які мали б користуватися послугами полового відділення, будуть направлятися в районні лікарні.

Також ми закриваємо на реконструкцію гінекологічне відділення. Скільки триватимуть роботи над реконструкцією цих відділень, поки сказати не можу», - сказала Ірина Микичак.

Що робити лікарям відділень під час реконструкції, Ірина Микичак не знає: «Ми хвилюємося за долі наших пацієнтів та лікарів, тому, в першу чергу, піклуємося про зручність та комфорт, які покращаться після реконструкції відділень. Але зрозумійте, у нас дуже багато лікарів, і на 50 ліжкових місць не може бути така ж кількість медичного персоналу» - зазначила Ірина Микичак.

Додамо, що на цей час пологове і гінекологічне відділення Львівської обласної лікарні, які розміщенні в одному приміщенні, по суті, виконують роль перинатального центру. Завдяки тому, що вони розміщенні на території обласної лікарні, тут для вагітних і породіль доступний найширший спектр медичної допомоги. Також слід взяти до уваги, що пацієнти гінекологічного відділення - це, як правило, складні випадки, яким не можуть дати раду в інших, зокрема, районних лікарнях.