31 mainУряд ухвалив рішення про обмеження заробітної платні та премій керівникам органів виконавчої влади. Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, пише Економічна правда.

Під час наради за участю представників Кабінету міністрів і Верховної Ради прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив президенту, що уряд ухвалив рішення впорядкувати питання виплати зарплат керівникам міністерств.

«Ми домовилися про те, що зарплата міністра, заступника міністра, інших високопосадовців буде прив’язана до середньої зарплати по країні. Зарплата міністрів та їхніх заступників буде в діапазоні від трьох до п’яти середніх заробітних плат. І потрібно припиняти виплати по 200-400% премій – максимальна премія буде не більше ніж один оклад», — зазначив Гончарук.

Вся інформація про зарплати керівництва Кабміну буде публічною та оприлюднюватиметься щомісяця.

Зеленський схвалив такий підхід.

«Мені здається, дуже справедливо, що ви прив’язуєте платню з коефіцієнтом до середньої заробітної плати по країні, і якщо вона збільшується, то у всіх збільшується, а якщо зменшується, то й у високопосадовців також», — зазначив президент.

Читайте також: Середня зарплата українців збільшилась до 12 264 гривні

Нагадаємо, 4 лютого Кабмін створив нову «архітектуру» зарплат державних топ-менеджерів, в якій прив'язали премії перших осіб до зростання ВВП України. Кабінет міністрів змінив принципи оплати праці і встановив сітку зарплат для топ-чиновників.

Під час зустрічі з прем'єр-міністром президент Володимир Зеленський доручив Кабміну врегулювати ситуацію з преміями в Нафтогазі.

Президент підкреслив, що в разі, якщо уряду не вдасться врегулювати ситуацію з преміями, за справу візьмуться юристи. Мова йде про премії топ менеджерам Нафтогазу, передбачених за отримання компенсацій від російського «Газпрому».

Раніше повідомлялося, близько $29 млн (1%) із отриманих від Газпрому $2,9 млрд боргу підуть на виплати премій топ-менеджерам НАК «Нафтогаз України».