1 0 86651944 854982378283979 610186450419318784 n
Фото: ІП Діло
Враховуючи занепокоєність і суспільну напругу щодо чуток про коронавірус, у Львівській ОДА провели брифінг.

 
Про це повідомляє журналіст ІП «Діло».

Заступник голови ЛОДА Іван Собко повідомив, що немає причин для паніки, всі чутки безпідставні і підігріваються певними політичними силами.

«Станом на сьогодні ЛОДА чітко послідовно виконує наказ МОЗ №185. В наказі є пункт, щоб доручити обласним адміністраціям вжити заходів щодо протидії поширення коронавірусу. На виконання цього було створено регіональний штаб. Одним з рішень затвердили, що окремі медичні установи будуть переведені в стан посиленої готовності. Було доручено внести дві медичні установи до переліку таких, на базі яких мають провести симуляційні навчання для медперсоналу у випадку виникнення відповідної ситуації. Це Обласна інфекційна лікарня і Винниківський госпіталь. Ми не маємо що приховувати, немає іншої інформації. Ми не маємо підтвердженої інформації, про те, що у Винниківському госпіталі буде відбуватися поселення здорових українців. Наголошую здорових українців. Бо це може бути чийсь мама, тато чи будь-хто інший, хто перебував в Китаї у тих чи інших справах. Вони перейшли там 14 днів карантину і не мають ознак коронавірусу», – повідомив Собко.

Також чиновник наголосив, що паніка є безпідставною.

«Не знаю, як це назвати, бо це не паніка, а якась інформаційна лихоманка. Коли кожен трактує все це по своєму. Що у Винниках? Нічого особливого. Кожна область виконує наказ МОЗУ в частині готовності того чи іншого закладу в випадку необхідності. Люди не сприймають і не розуміють цього. Дійсно, Львівська область і аеропорт Львів розглядається таким, що має бути готовим до посадки борта. Але це не стовідсоткова інформація, що це буде саме Львів», – сказав Собко.

Чиновник в черговий раз наголосив використовувати максимально підтверджену інформацію центральних органів влади.

Т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько розповів, що у Винниках сьогодні намагалися провести симуляційні навчання. Однак через бурхливу реакцію людей, ці навчання призупинили з наказу голови ЛОДА.

«Навчання для аналізу структури пацієнтів в госпіталі, підготовку до можливої евакуації і визначення, куди евакуювати. Стосовно бурної реакції. Даний процес є логічним. Заходи, що вживаються є незвичного характеру. Раніше таких навчань не проводилося на Львівщині. Тому й викликає резонанс. Ми готові до прийняття літака. Що стосується місця перебування, то наголошу – Львівщина не розглядається з тої інформації, що у нас в наявності», – сказав Андрій Васько.